bedrijventerrein zuiderzeehaven

Bedrijventerrein Zuiderzeehaven

Zuiderzeehaven is een bedrijvenpark dat naast het bedrijvenpark Rijksweg 50 ligt. Het park heeft een oppervlakte van ongeveer 50 hectare en biedt plaats aan een breed scala bedrijven. Het is gelegen aan diep (4.70 m) vaarwater. Hierdoor is de haven toegankelijk voor zware, grote coasters met een laadvermogen tot zo’n 2.000 ton. Ook is Zuiderzeehaven door de nieuwe Rijksweg N50 goed te bereiken via land. Bedrijven kunnen zo hun diensten uitwisselen en kunnen ze maximaal gebruikmaken van elkaars aanwezigheid.

De aanleg van de Hanzelijn, een spoorverbinding tussen Amsterdam en Zwolle met een apart station in Kampen, draagt bij aan de gunstige ligging van Zuiderzeehaven. Hierdoor zijn er op langere termijn vooruitzichten ontstaan op de overslag per spoor.

Dankzij de ligging van Zuiderzeehaven is het één van de visitekaartjes van Kampen.

Het college van B&W van de Gemeente Kampen heeft voor dit bedrijvenpark gekozen voor parkmanagement. Dit wordt uitgevoerd door Sweco. Hiermee wordt de basis gelegd voor een bedrijventerrein waar kwaliteit en uitstraling op een hoog niveau worden gehandhaafd. Hierdoor is het in dit bedrijvenpark prettig werken en ondernemen.

Laatste nieuws

Twitter Button
» Alle berichten lezen